0721956443 office@show-bizz.ro
Mon - Fri / 09:00-21:00, Sat - Sun / 09:00 - 21:00

Totul despre rochia de mireasa

18
Apr

Totul despre rochia de mireasa

                            Totul despre rochia de mireasa

       Nu multi dintre noi stim ca rochia de mireasa a aparut acum aproximativ 2000 de ani , in Egiptul Antic. Initial, rochiile de mireasa au fost albe, si asta deoarece in Grecia albul era considerat un simbol al bucuriei, iar pentru romani era ca o ofranda adusa zeului Hymen, despre care se spunea ca iubeste aceasta culoare.

Daca la inceput rochiile de mireasa erau simple, albe si din materiale subtiri, iata ca dupa jumatatea secolului al XIX-lea, tinuta de nunta devine mult mai bogata si mai complicata.

Despre voal nu se pot spune foarte multe, acest accesoriu neavand o origine sigura. Se stie despre acesta ca avea rolul de a proteja mireasa de spiritele rele sau ca mirele arunca pe capul miresei o patura ca semn ca fata ii apartine.

         Ca majoritatea traditiilor,si rochia de mireasa aduce cu ea cateva superstitii.

   Cu totii cunoastem superstitia conform careia barbatul nu are voie sa isi vada viitoarea sotie imbracata in rochie de mireasa inainte de nunta. Astazi se spune ca aduce ghinion, dar nu este deloc asa. Inainte vreme,pe cand parintii aranjau casatoriile fetelor, interziceau viitorului sot sa vada mireasa inainte de ceremonie deoarece se temeau ca acestuia sa nu ii placa fata si sa o refuze.

   O alta superstitie spune ca ruperea accidentala a rochiei inainte sau in timpul nuntii prevesteste despartirea mirilor prin moartea unuia dintre ei. Acelasi lucru se spune si in cazul in care viitoarea mireasa alege sa poarte negru in ziua ceremoniei.

         Cum alegem rochia de mireasa?

   Este bine cunoscut faptul ca alegerea rochiei de mireasa este o adevarata aventura. Trebuie stiut ca rochia trebuie aleasa in functie de forma corpului si de inaltime. Va prezentam mici trucuri care va pot fi de ajutor:

  Pentru miresele cu solduri late sunt potrivite rochiile tip printesa. Acestea permit doamnelor sa ascunda micile imperfectiuni.

 Miresele cu spatele lat este de preferat sa evite rochiile ce dezgolesc spatele, iar accentul sa se puna pe simplitate.

  Pentru miresele cu sanii mici, cele mai potrivite rochii sunt cele pe gat sau cu spatele gol. Aceste rochii vor face sanii sa para mai mari. 

    Acestea fiind spuse, va sfatuim sa va inarmati cu multa rabdare si bunadispozitie!

Leave a Reply