0721956443 office@show-bizz.ro
Mon - Fri / 09:00-21:00, Sat - Sun / 09:00 - 21:00

ROLUL UNUI EVENT PLANNER

19
May

ROLUL UNUI EVENT PLANNER

ROLUL UNUI EVENT PLANNER

     Un event planner este o persoana specializata in mai multe domenii, toate in stransa legatura cu evenimentele. Nu este o conditie obligatorie ca fiecare eveniment sa beneficieze de un event planner , insa la evenimentele de amploare si dificile este indicat sa se apeleze la un astfel de profesionist. 

    In cele ce urmeaza va prezentam cateva din atributiile unui event planner.

* Realizarea unei teme a evenimentului

Acesta trebuie sa-i prezinte clientului posibilitatile tematice, variante de furnizori si costurile estimative aferente fiecarei teme in parte;

* Realizarea listei de invitati

Primele probleme intervin la realizarea graficului meselor. Asezarea la mese se face in functie de gradul de rudenie, de cunostinte, trebuie cunoscut foarte bine istoricul invitatilor, astfel incat la fiecare masa sa nu ramana locuri libere;

* Propunerea si realizarea programului artistic

In functie de tipul evenimentului si de invitatii care vor fi prezenti, event planner-ul propune o lista de artisti care sa se potriveasca evenimentului si care sa se incadreze in bugetul alocat pentru acestia.

Dupa ce lista este agreata si de client, se va face un desfasurator diversificat, omogen si dinamic .

Trebuie tinut cont si de conditiile necesare artistilor pentru a sustine programul artistic, astfel event planner-ul se va asigura de sosirea lor la timp, va pune la dispozitie o sonorizare adecvata, amanunte si detalii in ceea ce priveste schimbarea tinutelor pe parcursul show-ului, etc.

* Alegerea meniului

Aceasta poate fi considerata una dintre cele mai grele decizii, desigur ultimul cuvant avandu-l clientul. Event planner-ul trebuie sa le prezinte o gama variata de preparate, pentru diferite gusturi, precum si detalii legate de calitate si pret. Acesta trebuie sa il consilieze pe client si sa il sfatuiasca ce sa aleaga si ce nu , in functie de avantaje si de riscuri. 

Event planner-ul decide si timpii de servire ai mesei, in functie de programul artistic din timpul evenimentului. De retinut este faptul ca acesta poate intarzia servirea mesei, insa niciodata nu va decide sa o serveasca mai devreme deoarece, in bucatarie, timpul este extrem de pretios.

     In cazul in care doriti sa beneficiati de cateva sfaturi de la un event planner cu experienta, accesati site-ul : www.show-bizz.ro !

Leave a Reply