0721956443 office@show-bizz.ro
Mon - Fri / 09:00-21:00, Sat - Sun / 09:00 - 21:00

Evolutia Modei

11
Apr

Evolutia Modei

    Moda, aceasta deprindere colectiva, se schimba cu o viteza incredibila. O data cu inceputul perioadei interbelice – 1918 , grija pentru vestimentatie a devenit etalonul modernitatii.

Moda pariziana a anilor ’20 aduce cu sine gratie si eleganta, hainele doamnelor fiind croite din materiale fine, pastelate si dantela . In ceea ce priveste gentlemenul modern, acesta avea de respectat cateva reguli clare, printre care enumeram: costumele alese doar in tonuri simple, fara imprimeuri colorate, tinuta acestora fiind completata fie de un baston, fie de un ceas de buzunar cu lant de aur sau argint sau de palarii.

    Anii ’30 au reprezentat o perioada glam, influentata de starurile Hollywoodiene, cu rochii lungi, decente in partea din fata  insa cu decolteuri adanci in partea din spate.

    In ceea ce priveste moda anilor ’40, observam ca se renunta complet la rochiile stralucitoare, de seara, in favoarea costumelor din doua piese, mult mai comode.

    Despre anii ’50 putem spune ca poarta amprenta creatorului Cristian Dior, care reintroduce corsetul, pune accent pe subtierea taliei, in vreme ce soldurile iau amploare.

    Moda anilor ’60 este dominata de tineri. Se renunta la corsete, acestea fiind inlocuite cu haine mai largi, fuste si rochii mini. Incepand cu aceasta perioada se folosesc tot mai multe materiale artificiale, moda devenind mai accesibila.

    Anii ’70 stau sub semnul feminismului si al boemului. De acum incep sa coexiste mai multe stiluri simultan : se poarta pantalonii evazati, lycra, polyester, plastic si mult kitsch.

    In anii ’80 , Statele Unite devin epicentrul modei. Apar modelele femeii de cariera, costumele cu umeri supradimensionati, culorile stridente si opulenta.

    In moda anilor ’90 , accentul se pune pe stilul “de strada”, unde hip-hop-ul sau grunge-ul dicteaza vestimentatia tinerilor.

    O data cu anii 2000, interesul pentru moda devine tot mai sporit, insa nu mai exista niciun curent major, iar trendurile se schimba la fiecare sezon.

    Din 2010, accentul cade pe vestimentatia indrazneata, piesele de rezistenta find hainele care imita plasticul, beretele, blugii MOM sau rochii cu crapaturi cat mai generoase.

De la deceniu la deceniu, observam cum tendintele se schimba din ce in ce mai rapid, ajungand la ceea ce astazi numim “tendinte de sezon”. 

Leave a Reply